El passat dissabte dia 13 es va celebrar L'Ironman de Hawai, a l'illa de Kona. Se celebra un cop l'any i allà s'hi concentren els i les millors triatletes del món. Aquest 2018 a més se celebra el 40 aniversari de la marca, així que Ironman tenia preparada una bona festa!!!!

Aquest ironman és sempre molt especial per tots els que ens agrada aquest esport, però aquest any per nosaltres ha sigut especialment important i emocionant perquè fins allà s'ha desplaçat el nostre entrenador i company de club L'Albert Jose. Cal dir que per poder competir en aquest campionat del món, t'has de classificar en alguna de les proves ironman que es realitzen durant la temporada i com us podeu imaginar, no és gens fàcil poder obtenir un SLOT! L'Albert, com ja sabeu, ho va aconseguir amb una carrera espectacular, a l'Ironman de Sud Àfrica el passat mes d'abril.

Dissabte a les 6:30h hora local (18:30h aquí) arrencava la prova pels atletes Pro, entre ells hi destacaven alguns espanyols com el Gomez Noya o el sempre present Ivan Raña.

A les 7h començava el somni per l'Albert i per nosaltres des d'aquí. Amb una aigua cristal·lina i paradisíaca però molt complicada a causa de els corrents de l'atlàntic va completar els 3,8KM de natació, que es realitzen sense neoprè a causa de les temperatures de l'illa. L'Albert no li agrada gaire aquest sector, però tot i així ho va completar en 1h13'27''. Sabem que vols millorar aquesta marca, a poc a poc ho aconseguiràs!!

Just després de fer una transició d'allò més ràpida, es pujava a la bici per completar els 180Km per l'illa. Tot i que el circuit no és molt exigent en l'àmbit tècnic, es complica a causa del vent i l'alt percentatge d'humitat que es respira allà. Va fer una bici espectacular a 37,4 km/h de mitja. Com moltes vegades passa i a causa de la gran afluència de gent, es van formar alguns grups a la bici i va ser molt difícil trobar un lloc en els primers quilòmetres, per això a molts dels triatletes, inclòs a l'Albert els van sancionar amb 5' al penalty box. Tot i aquest "paron", que trenca la concentració i no ens agrada a ningú, va completar aquest segon sector en 4h 55' (4h49' en actiu). Impressionaaaant!!!!

Gairebé ja eren les 2 de la matinada a Parets pero no podiem deixar d'estar pendents de L'últim sector, la marató. A més de la dificultat de tot el que ja portes a les cames... S'ha de sumar les altes temperatures a les quals correria aquest 42,2 km. Però l'Albert anava molt ben preparat i mentalitzat pel que trobaria, amb els deures fets durant tota la temporada, i així ho va demostrar fent una cursa magnifica en 3h17'!!

Finalment, va aconseguir travessar la meta d'aquest somni en 9h34'!!! Una marca espectacular, a l'abast de molt pocs, en un ironman molt i molt dur i entre els millors del món!

Enhorabona Albert i gràcies per fer-nos somiar a tots i totes!!!

Estem a punt de finalitzar aquesta temporada 2018, pero encara ens queda algun triatló a la nostra terra el proper cap de setmana! Aprofitem per gaudir el que ens queda del nostre esport! 

Fight for your Dreams!!